1. Categorii de produse care pot fi vandute pe Wallfun

Wallfun este o platforma al carei element definitoriu este creativitatea, destinata creatorilor si iubitorilor de handmade romanesc. Prin urmare, pe Wallfun se pot vinde doar produse ce se subscriu conceptului de creativitate:

 • produse handmade
 • materiale pentru mestesugarit

Listarea repetata, cu buna stiinta, a produselor ce nu sunt conforme cu Termenii si Conditiile Wallfun poate avea drept urmare suspendarea temporara a contului Wallfun, dar si restrictionarea permanenta a accesului pe platforma Wallfun si urmarirea in instanta pentru recuperarea daunelor. Membrii suspendati sau restrictionati au in continuare obligatia de a achita toate sumele ramase de plata catre Wallfun.

A. PRODUSE HANDMADE

Cele doua conditii principale ca un produs sa fie considerat Handmade pe Wallfun sunt existenta unui aport creativ din partea creatorului si evitarea productiei in masa.

Toate produsele handmade vandute pe Wallfun trebuie sa fie create chiar de catre vanzator sau echipa sa. Prin „Handmade” intelegem si „Asamblat manual” sau „Modificat manual”, in conditiile descrise mai jos:

Pot fi vandute ca Handmade pe Wallfun:

 • Obiecte create chiar de catre vanzator sau echipa sa
 • Cosmetice artizanale create de catre vanzator sau echipa sa
 • Alimente sau bauturi pregatite de catre vanzator sau echipa sa
 • Obiecte prefabricate modificate substantial, upcycled si transformate in altceva
 • Bunuri digitale create de catre vanzator sau echipa sa (ex: tutoriale, modele de carti de vizita, etc.)
 • Obiecte personalizate substantial de catre vanzator sau echipa sa pentru un anumit client
 • Orice serviciu ce implica un aport creativ din partea vanzatorului (editare foto, design grafic, fotografie pentru nunti, catering pentru evenimente, etc.)
 • Obiecte asamblate din materiale pentru mestesugarit alese de catre vanzator special cu acest scop (ex: cercei cu un anumit charm si o tortita, etc)
 • Obiectele create in serie mica, cu ajutorul uneltelor automatizate sau al altor ateliere de productie, atat timp cat design-ul lor implica un aport creativ substantial din partea vanzatorului (ex: produse originale realizate cu ajutorul masinii de tricotat automate, al atelierelor de lucru cu metalul, taiere & gravare cu laser, printare, etc.)

NU pot fi vandute ca Handmade de Wallfun:

 • Obiecte prefabricate restaurate, reparate sau cu simple ajustari minore
 • Obiecte asamblate pur si simplu, fara modificari substantiale, dintr-un kit de fabricare comercial.
 • Obiectele comerciale ambalate pentru a fi oferite cadou ( Ex: Charmuri ambalate ca martisoare, Cosurile cu cadouri, etc.)
 • Obiecte handmade create de catre altcineva in afara de vanzator sau echipa sa
 • Obiecte produse in masa, in serie medie sau mare

B. MATERIALE, UNELTE SI ACCESORII PENTRU MESTESUGARIT

Aceasta categorie cuprinde produse folosite in crearea altor obiecte, precum accesoriile pentru bijuterii, uneltele pentru mestesugarit, firele de tricotat, masini de cusut, sabloane, clesti, margele, etc.

In categoria Materiale pot fi incluse si produsele ce ajuta activitatea zilnica a creatorilor de handmade, precum ambalajele, etichetele sau suporturile de prezentare a produselor.

Tot in categoria Materiale pot fi incluse si serviciile de prelucrare pentru creatorii de handmade (printare, turnare, taiere, etc.)

NU pot fi vandute ca Materiale pe Wallfun:

 • Produse finite destinate altui scop decat mestesugaritul
 • Produse finite ce pot fi folosite si ca atare, de sine statatoare, chiar daca se folosesc si in crearea de obiecte handmade (ex: bijuterii finite ce pot fi dezasamblate pentru piese sau folosite ca baza pentru crearea altor bijuterii, etc.)
 • Accesorii ce se folosesc impreuna cu obiecte handmade, dar nu ajuta la crearea lor (ex: pensule pentru machiaj, suporturi pentru lumanari, etc.)

Fara a se limita la cele anterior mentionate, Wallfun isi rezerva dreptul de a inlatura orice produs daca va considera ca nu se potriveste pe Wallfun din orice motiv. De asemenea, Wallfun isi rezerva dreaptul de a permite din orice motiv vanzarea unui anumit produs pe Wallfun.

Listarea repetata, cu buna stiinta, a produselor ce nu sunt conforme cu Termenii si Conditiile Wallfun poate avea drept urmare suspendarea temporara a contului Wallfun, dar si restrictionarea permanenta a accesului pe platforma Wallfun si urmarirea in instanta pentru recuperarea daunelor. Membrii suspendati sau restrictionati au in continuare obligatia de a achita toate sumele ramase de plata catre Wallfun.

2. Deschiderea unui magazin pe Wallfun

Toate persoanele care doresc sa vanda produse pe wallfun.ro, isi pot deschide un magazin virtual in cadrul platformei.

Este interzisa deschiderea repetata de magazine noi. Aceasta practica poate duce la restrictionarea permanenta a accesului pe platforma wallfun.ro.

Urmatoarele conditii trebuies indeplinite:

 • Fiecare produs listat nu trebuie sa aiba mai mult de 5 poze. Orice produs cu mai mult de 5 poze listate va fi trecut in format de ciorna si vanzatorul poate sa rectifice numarul de poze si sa re-publice produsul.

3. Listarea produselor pe Wallfun

Pe Wallfun pot fi listate un numar nelimitat de produse conforme cu Termenii si Conditiile Wallfun.

 • Toate listarile de pe Wallfun trebuie sa fie clare, corecte si complete
 • Fiecare produs diferit de celelalte, ce poate fi cumparat separat, trebuie sa aiba propria listare individuala
 • Poti crea o singura listare pentru mai multe produse daca ai mai multe produse identice pe stoc sau daca produsul are variante ce nu afecteaza pretul de vanzare (marime, culoare, etc.)
 • Poti grupa mai multe produse diferite in aceeasi listare DOAR daca produsele sunt vandute impreuna

4. Disponibilitatea si Pretul produselor listate pe Wallfun

Toate listarile de pe Wallfun trebuie sa fie produse disponibile pentru a fi cumparate sau comandate.

 • Fiecare listare pe Wallfun trebuie sa fie un produs gata de cumparat
 • Nu sunt permise listarile de sine statatoare ce nu pot fi cumparate, ca imaginile cu mostre de culori sau materiale, etc.
 • Nu poti crea listari de sine statatoare doar cu scopul exclusiv de a te promova, precum imagini cu oferte si reduceri din magazinul tau. Pentru aceste informatii poti folosi celelalte zone ale magazinului tau (Descrierea magazinului, avatar, banner, etc.)
 • Produsele ce sunt oferite gratuit drept cadou odata cu o comanda nu pot fi listate separat de aceasta, daca nu pot fi cumparate si singure.
 • Nu este permis ‘drop-shipping-ul”, livrarea directa catre client de catre un distribuitor extern. Toate livrarile trebuie sa fie supravegheate direct de catre vanzator.
 • Pretul afisat pentru produsele listate trebuie sa fie cel real, identic cu cel pe care va trebui sa il plateasca un cumparator.
 • Nu este permisa setarea unor preturi nerezonabile pentru un produs sau taxele sale de livrare, pentru a evita vanzarea lui.

5. Comanda minima in magazin

Conform OG 99/2000, setarea unei sume minime pe comanda este interzisa prin lege. Exista insa posibilitatea introducerii unei taxe de manipulare pentru comenzi mai mici decat suma dorita, astfel incat toate cheltuielile sa fie acoperite.

6. Imaginile si Descrierile produselor listate pe Wallfun

Imaginile listate pe Wallfun trebuie sa apartina vanzatorului sau sa aiba acordul scris de folosire din partea proprietarului.

Imaginile trebuie sa reprezinte produsul propriu-zis ce urmeaza sa fie vandut, creat de vazator, care va ajunge la cumparator. Imaginile nu pot reprezenta doar un model, tipar sau macheta a produsului.

In cazul Materialelor pentru mestesugarit sunt permise si imagini ale producatorului, atat timp cat exista acordul scris al acestuia si imaginile reprezinta produsul cu fidelitate.

Descrierile produselor listate pe Wallfun trebuie sa fie complete si adevarate.

7. Comunicarea prin mesageria Wallfun

Orice membru Wallfun are dreptul sa foloseasca mesageria interna pentru comunicarea cu cu alti membri, cumparatori sau vanzatori.

Pe Wallfun nu sunt permise mesaje de tip SPAM ce includ oricare dintre elementele de mai jos si nu numai:
– mesajele promotionale neaprobate de Wallfun
– reclamele de la reprezentati sau afiliati ai altor servicii exterioare, site-uri sau produse
– redirectionarea catre alte platforme exterioare Wallfun

Trimiterea acestui tip de mesaje poate duce la blocarea permanenta a accesului la Wallfun.ro

8. Acordarea Feedback-ului (Recenziilor)

Feedback-ul (Recenziilor) este cea mai importanta unealta de siguranta pe Wallfun. Orice membru Wallfun are dreptul de a acorda Feedback tranzactiilor finalizate. El se acorda astfel:

 • Feedback Pozitiv (4, 5 stele): Tranzactia s-a finalizat cu succes, produsele corespund cu imaginile si descrierile de pe Wallfun, ambele parti sunt multumite.
 • Feedback Neutru(3 stele): Tranzactia s-a finalizat cu succes si nu exista nici un prejudiciu direct, dar impresia generala ramasa dupa tranzactie nu este pe deplin pozitiva. (Intarziere excesiva, comunicare defectuoasa, etc.)
 • Feedback Negativ(1, 2 stele): Se acorda doar in caz de forta majora, atunci cand una dintre parti a fost prejudiciata direct. (Coletul s-a intors la vanzator fara sa fie ridicat, produsele primite nu sunt conforme cu informatiile de pe Wallfun, vanzatorul nu mai poate fi contactat pentru retur, cumparatorul nu a efectuat plata, etc.)

Pentru acordarea permanenta a Feedback-ului negativ este necesarea pastrarea dovezii unui motiv (fotografie cu produsul necorespunzator, chitanta de la posta, etc.).

Feedback-ul Wallfun nu poate fi folosit in vendete sau cu scopuri malitioase. Echipa Wallfun isi rezerva dreptul de a sterge Feedback-urile negative sau neutre daca cel ce le-a acordat nu poate prezenta dovezile necesare pentru acordarea lui.

Tranzactiilor carora nu li s-a acordat un Feedback timp de 3 luni li se va acorda din oficiu Feedback Pozitiv (5 stele).

Dupa anularea unei tranzactii, doar vanzatorul va mai putea acorda Feedback.

10. Returnarea produselor cumparate de pe Wallfun

Toate tranzactiile Wallfun se subscriu legislatiei romanesti in vigoare.

Conform OG 34/2014, „…consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14.”

Orice vanzator online este obligat sa accepte returnarea produselor si sa ramburseze cumparatorul, atat timp cat sunt respectate conditiile descrise in legislatie.

 

Pentru alte intrebari, va rugam nu ezitati sa ne scrieti pe [email protected]

Cont Nou
Reset Password
Compare items
 • Total (0)
Compare